Rólunk

Történetünk

Röviden...
Már 20 évesen tudtam, hogy egyszer egy éttermet fogok üzemeltetni. Nem tudtam, hogy milyet, hogy mit lehet majd benne enni, de azt tudtam, hogy milyen érzéseket szeretnék kiváltani a vendégeimből. Azt szerettem volna, ha nem csak az étel nyűgözi le, hanem a helyszín és a kiszolgálás is. Egészen fiatalon kezdtem vendéglátózni és akárhol dolgoztam, mindig csak gyűjtöttem magamban a "nálunk ilyen majd nem történhet meg" mondatokat. Az Egyszarvú ötlete a szerelmemmel és a barátaimmal töltött thaiföldi út során fogalmazódott meg bennem. Ellátogattunk egy Unikornis kávézóba. Imádtuk a helyet, de nagyon mesterségesnek, műanyagnak éreztük az ételeket és az enteriőr is nagyon direkt volt. Persze Ázsiában ez nem probléma, de itthon ettől könnyen besokaltunk volna. Akkor tudtam, hogy egy kis odafigyeléssel, változtatással és persze rengeteg munkával mi lehetünk az elsők Európában, akik ilyen tematikában éttermet nyithatnak. A vőlegényemmel Patrikkal elkezdtünk gyűjteni, spórolni és a pandémia is sokat segített, hogy a megkeresett pénzt ne költsük el.
Aztán találtam egy sötét rock kocsmát a Nagymező utcában. 2 hónapig minden nap dolgoztam apukám és a barátaim segítségével, és júniusban sikerült megnyitni Európa első unikornis tematikájú éttermét. Az ételeink nagy részét én álmodtam meg, persze a szakácsok segítettek a megvalósításban. Hamburgertől a tésztáig, grofitól a shake-ig, mindent leteszteltünk és a legjobb verziót kínáljuk nektek. Gondoltunk azokra, akik laktóz vagy glutén intoleranciával élnek, van vegán és diétás menünk is. Bízom benne, hogy jól fogod magad érezni nálunk. Köszönjük, hogy segítesz megvalósítani az álmunk.
Zsolti & Patrik és az Egyszarvú csapata

Unikornis

Mi is jelent ez igazán?
Az Unikornis másnéven Egyszarvú hazája Afrika vagy India, de a világ bármely pontján elofőrdulhat, ha szükség van rá. Nevét a jellegzetes szarváról kapta: a latin unos = egy, cornus = szarvból ered. Felépítése általában a lóéhoz hasonlít, de a teste lehet szarvas, bika, vagy kecske. Patái rettenetesen kemények. Néha ló farka van, máskor pedig hosszú bojtos, mint egy oroszláné. A mitikus lény csodaerővel van felruházva, szarvának pora minden mérget semlegesít, vére halhatatlanná tesz. Egy Unikornis vérét ontani bűn, aki bánt egy ilyen lényt nagy árat fizet, melyet élete végéig törleszt. A természetfeletti állatot szinte lehetetlen elfogni, csak tiszta szandékú szűz leánynak jelenik meg.
Éttermünk eme misztikus lény előtt kíván tisztelegni. Minden szeglet arra hivatott emlékeztetni, hogy a csoda létezik, az álmainkat megvalósíthatjuk, és arra az időre amíg vendégül látunk, hagyd kint a valóságot.
Színes ételeink melyek színüket kizàrólag a természetnek köszönhetik, glutén és laktózmentes, vegán, italainkat, desszertjeinket gondos odafigyeléssel készítjük Neked, hogy megtaláld számodra a legfinomabbat.
0 +
Foglalás
0 +
Vendég
0
Munkatárs
0 +
Recept

Meet Our Chefs

They Say About Us

Értékeléseink

Rólunk mondták
Mindenkinek bátran ajánljuk! A kiszolgálás tündéri, az árak korrektek, az ételek is rendben vannak.😊 Nem tudom, hogy ittam-e valaha ilyen finom limonádét.🥤 Mi visszatérő vendégek leszünk. ❤️ Foglaljatok előre asztalt, mert másképp szinte lehetetlen "bejutni".
Suhajda Patrik
Finom ételek lenyűgöző környezetben, végtelenül kedves kiszolgálással. Párom az utóbbi évek legjobb hamburgerét ette itt. A sóskaramellás shake is mennyei volt, a desszertek amellett, hogy halál cukik, nagyon finomak is voltak (az unikornis macaron különösen gyönyörű). Látszik, hogy mennyi szív és kreativitás ment bele a hely megálmodásába. Többször vissza fogunk még térni.
Kitti Mezriczky
Nagyon finomakat ettünk-ittunk itt, az étterem is csodaszép. Soha sehol nem ettem még ilyen finom bolognait, komolyan mondom. 😋 Annyira teleettük magunkat, hogy az étteremből való távozás után moccanni sem bírtunk. 😀 Nagyon köszönjük az élményt! 😍 Minden apró részleten érződött, hogy szívet-lelket beletesztek, csak így tovább! 😊
R. Tóthpál Eszter
Languages »